20 de diciembre de 2014

SD COMPOSTELA (1): Marqueta; Josu-Alcañiz-Catú-Jimmy; Marcos Rodríguez; Jordan (Fondevila, min.-Manu Rodríguez-Teles-Quim Araujo (Manu Moreira, min.78); Borja Navarro (Mensha, min.57)

SPORTING B (0): Dennis; Álvarez (Álex García, min.71)-Alberto-Meré-Viesca; Guitián-Adama; Guille (Álvaro, min.85)-Juan Mera-Chus (Pelayo, min.65); Mendi

Goles: 1-0, min.64: Mensha.

La SD Compostela confirmó las buenas sensaciones del último mes de competición para cerrar el año con tres puntos importantes. Los de Iñaki Alonso fueron muy superiores al Sporting B, sobre todo en una primera parte en la que tuvieron muchos ocasiones. La falta de acierto en los últimos metros hizo que el resultado llegara igualado al descuento, donde Marqueta volvió a ser decisivo.

El Compos salió dispuesto a llevarse el encuentro desde el primer minuto y dominó la primera parte desde el inicio, aunque le faltó el gol. Jordan avisó en los primeros minutos con un disparo raso desde la frontal que detuvo bien Dennis. También probó Teles desde lejos y estuvo a punto de sorprender al portero sportinguista.

Quim Araujo dispuso de dos buenas ocasiones, aunque la más clara fue para el propio Teles, que tras deshacerse de su par en el lateral del área probó los reflejos de Dennis con un gran disparo al segundo palo, que el meta envió a córner. El Sporting apenas se acercó a la portería de Marqueta, que sólo tuvo que intervevnir en un contraataque que terminó con un remate de Guille.

La segunda parte comenzó con el mismo guión. Nuestro equipo seguía dominando la pelota, aunque el Sporting B quiso dar un paso adelante en la presión. Los de Iñaki Alonso se adaptaron bien al nuevo escenario y pronto comenzaron a llegar con frecuencia al área rival.

La entrada Mensha fue clave. El punta nigeriano llevaba sólo unos minutos sobre el campo cuando, tras un centro de Jordan, se adelantó a Dennis con un poderoso salto para cabecear el balón a la red. El Compos logró de esta forma lo que se le llevaba negando todo el partido.

A punto estuvo de sentenciar el Compos poco después, también con la intervención de Mensha. Tras dejar atrás a su marcador con un gran regate, el atacante se la cedió a Quim Araujo, que dentro del área pequeña mandó el balón al larguero.

Con el resultado en contra, el entrenador visitante decidió modificar el sistema y retiró a un defensa de la línea de cinco. La mayor presencia ofensiva hizo que el filial gozase de alguna buena ocasión, como un remate de cabeza de Alberto a balón parado que se marchó ligeramente desviado.

Pero los cambios serenaron también a nuestro equipo, que también gozó de ocasiones para aumentar la ventaja. La primera con un cabezazo de Catú, a la que respondió Dennis estirándose de forma espectacular. La última de Mensha, que disparó fuerte y raso, pero su remate se fue rozando el palo. Aún así, Marqueta fue el gran salvador, evitando el empate en el descuento con una gran intervención tras un remate de Adama.
A SD Compostela confirmou as boas sensacións do último mes de competición para pechar o ano con tres puntos importantes. Os de Iñaki Alonso foron moi superiores ao Sporting B, sobre todo nunha primeira parte na que tiveron moitos ocasións. A falta de acerto nos últimos metros fixo que o resultado chegase igualado ao desconto, onde Marqueta volveu ser decisivo.

O Compos saíu disposto a levarse o encontro dende o primeiro minuto e dominou a primeira parte dende o inicio, aínda que lle faltou o gol. Jordan avisou nos primeiros minutos cun disparo raso dende a frontal que detivo ben Dennis. Tamén probou Teles dende lonxe e estivo a punto de sorprender o porteiro sportinguista.

Quim Araujo dispuxo de dúas boas ocasións, aínda que a máis clara foi para o propio Teles, que tras desfacerse do seu par no lateral da área probou os reflexos de Dennis cun gran disparo ao segundo pau, que o meta enviou a córner. O Sporting case nin se achegou á portería de Marqueta, que só tivo que intervir nun contraataque que rematou cun remate de Guille.

A segunda parte comezou co mesmo guión. O noso equipo seguía dominando a pelota, aínda que o Sporting B quixo dar un paso adiante na presión. Os de Iñaki Alonso adaptáronse ben ao novo escenario e pronto comezaron a chegar con frecuencia á área rival.

A entrada Mensha foi clave. O punta nixeriano levaba só uns minutos sobre o campo cando, tras un centro de Jordan, se adiantou a Dennis cun poderoso salto para cabecear o balón á rede. O Compos logrou desta forma o que se lle negara todo o partido.

A punto estivo de sentenciar o Compos pouco despois, tamén coa intervención de Mensha. Tras deixar atrás ao seu marcador cun gran caneo, o atacante cedeulla a Quim Araujo, que dentro da área pequena mandou o balón ao longueiro.

Co resultado en contra, o adestrador visitante decidiu modificar o sistema e retirou un defensa da liña de cinco. A maior presenza ofensiva fixo que o filial gozase dalgunha boa ocasión, como un remate de cabeza de Alberto a balón parado que marchou lixeiramente desviado.

Pero os cambios serenaron tamén o noso equipo, que tamén gozou de ocasións para aumentar a vantaxe. A primeira cunha cabezada de Catú, á que respondeu Dennis estirándose de forma espectacular. A última de Mensha, que disparou forte e raso, pero o seu remate se foi rozando o pau. Aínda así, Marqueta foi o gran salvador, evitando o empate no desconto cunha grande intervención tras un remate de Adama.

10 hours ago

🤝 Manu Barreiro visitou o pasado venres aos nenos e nenas do CEIP de Arzúa🩵🤍 Un encontro, enmarcado nas actividades de promoción do deporte e dos valores do noso patrocinador Proxecto Touro - Cobre San Rafael, no que puido compartir a súa experiencia no mundo do fútbol🙌 Unha gran visita, na que tamén entregou invitacións para o partidazo decisivo ante o Real Avilés Industrial C.F.#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

🩵🤍 UN DOMINGO PARA DALO TODO NO CAMPO E NA BANCADA🙌 Por cortesía do patrocinador, Galicia Calidade, cada abonado maior de 16 anos pode retirar unha INVITACIÓN (a partir de mañá) no Centro Comercial As Cancelasℹ️ A invitación pode recollerse, desde mañá martes e ata o sábado, das 10.30 ás 21.00 no Punto de Información🆚 Real Avilés Industrial C.F. 🗓️ 28.04.24⏰ 12.00🏟️ Estadio Vero Boquete🫂 𝐏𝐚𝐭𝐫𝐨𝐜𝐢𝐧𝐚 Galicia Calidade 🎟️ Entradas Online 👉 app.cluber.es/clubes/64770af75c3ab340920086/pagos/661f807a570bb914716190#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

🗓️ 𝐏𝐋𝐀𝐍 𝐃𝐄 𝐓𝐑𝐀𝐁𝐀𝐋𝐋𝐎⚒️ Os nosos descansan hoxe para centrarse, dende mañá, no partido decisivo deste domingo contra o Real Avilés Industrial C.F.!💪 Un único obxectivo 👉GAÑAR #composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

💪 Vitoria necesaria e merecida para os nosos en Oviedo, 0️⃣-1️⃣👐 O tanto de @davidgrande9 permítelle ao Compos seguir loitando polo playoff📸 @realoviedo#VetustaCompos ... See MoreSee Less

💪 FINAAAAAAAAAALReal Oviedo Vetusta0⃣-1️⃣COMPOS 💛🖤⚽️ David Grande 💪 SÓ VALÍA GAÑAR E GAÑOUSE! PARTIDO MOI SERIO DOS NOSOS QUE SUMAN OS TRES PUNTOS CON TODO MERECEMENTO! 🙌 VOLVEMOS GAÑAR COMO VISITANTES!#VetustaCompos ... See MoreSee Less