Un mal inicio le cuesta la derrota a la SD Compostela en el derbi ante el Celta B

5 de octubre de 2014

El Compos pagó un mal inicio de encuentro con una nueva derrota en San Lázaro. Los de Iñaki Alonso no salieron enchufados y pudieron encajar varios goles en los primeros 20 minutos. La reacción del equipo en la segunda parte no fue suficiente para lograr el empate ante un rival que se mostró seguro en defensa y muy rápido en las transiciones ofensivas. En los primeros instantes de partido el Compos no se encontró cómodo y el Celta B tuvo ocasiones para sentenciar el encuentro. Borja Iglesias, que ya había avisado un minuto antes, adelantaba a los visitantes con un fuerte disparo desde dentro del área. El punta fue una auténtica pesadilla para nuestra defensa, que poco después lo frenaría cometiendo penalti. El propio Borja lanzó la pena máxima pero su disparo se fue al palo. El fallo dio alas a los de Iñaki Alonso, que se entonaron y pudieron empatar por medio de Manu Rodríguez, cuyo disparo cruzado salvó un defensa en la línea de gol. Nuestro equipo se hizo con el control del partido, pero no tuvo profunidad para inquietar la portería rival, mientras que el Celta B todavía tuvo otra opción de ampliar su ventaja después de una gran jugada colectiva. Jordan, con la portería vacía, disparó fuera. El Compos salió más enchufado tras el descanso y pudo empatar después de un buen contraataque dirigido por Borja Navarro, que asistió perfectamente a Manu Rodríguez en el segundo palo. El capitán se entretuvo demasiado y le dio tiempo a la defensa rival para despejar el peligro. El que no falló fue el Celta B, que logró su segundo tanto también en un rápido contraataque. Thaylor le ganó la espalda a la adelantada defensa local y batió a Ramón con sutileza. Iñaki Alonso metió pólvora en ataque para intentar la remontada. Mensha formó en los últimos minutos con Borja Navarro en punta y fue el nigeriano el que dispuso de una gran ocasión para recortar distancias al rematar con la cabeza un centro de Manu Moreira al que Oscar respondió con una buena parada. En los últimos minutos el encuentro tuvo muchas interrupciones y a nuestro equipo le costó más llegar, aunque siguió aproximándose con más corazón que fútbol. En una de esas jugadas, el balón quedó muerto en la frontal del área y Jimmy enganchó una gran volea que sorprendió a Óscar Santiago. El Compos lo siguió intentando a base de fútbol directo hasta el final y encerró al filial céltico en su área, creando problemas a la zaga rival e incluso reclamando un penalti, aunque sin disponer de ninguna ocasión clara para lograr el empate.

O Compos pagou un mal inicio de encontro cunha nova derrota en San Lázaro. Os de Iñaki Alonso non saíron enchufados e puideron encaixar varios goles nos primeiros 20 minutos. A reacción do equipo na segunda parte non foi suficiente para lograr o empate ante un rival que se mostrou seguro en defensa e moi rápido nas transicións ofensivas. Nos primeiros intres de partido o Compos non se encontrou cómodo e o Celta B tivo ocasións para sentenciar o encontro. Borja Iglesias, que xa avisara un minuto antes, adiantaba os visitantes cun forte disparo dende dentro da área. O punta foi un auténtico pesadelo para a nosa defensa, que pouco despois o frearía cometendo penalti. O propio Borja lanzou a pena máxima pero o seu disparo foise ó pau. O fallo deu ás ós de Iñaki Alonso, que se entoaron e puideron empatar por medio de Manu Rodríguez, cuxo disparo cruzado salvou un defensa na liña de gol. O noso equipo fíxose co control do partido, pero non tivo profunidad para inquietar a portería rival, mentres que o Celta B aínda tivo outra opción de ampliar a súa vantaxe despois dunha gran xogada colectiva. Jordan, coa portería baleira, disparou fóra. O Compos saíu máis enchufado tras o descanso e puido empatar despois dun bo contraataque dirixido por Borja Navarro, que asistiu perfectamente a Manu Rodríguez no segundo pau. O capitán entretívose demasiado e deulle tempo á defensa rival para despexar o perigo. O que non fallou foi o Celta B, que logrou o seu segundo tanto tamén nun rápido contraataque. Thaylor gañoulle as costas á adiantada defensa local e bateu a Ramón con sutileza. Iñaki Alonso meteu pólvora en ataque para intentar a remontada. Mensha formou nos últimos minutos con Borja Navarro en punta e foi o nixeriano o que dispuxo dunha grande ocasión para recortar distancias ó rematar coa cabeza un centro de Manu Moreira ó que Oscar respondeu cunha boa parada. Nos últimos minutos o encontro tivo moitas interrupcións e ó noso equipo custoulle máis chegar, aínda que seguiu aproximándose con máis corazón que fútbol. Nunha desas xogadas, o balón quedou morto na frontal da área e Jimmy enganchou unha gran volea que sorprendeu a Óscar Santiago. O Compos seguiuno intentando a base de fútbol directo ata o final e encerrou ao filial céltico na súa área, creando problemas á zaga rival e mesmo reclamando un penalti, aínda que sen dispoñer de ningunha ocasión clara para lograr o empate.

SD COMPOSTELA (1): Ramón; Josu – Alcañiz – Portela – Jimmy; Iván Moya (Teles, min: 60); Manu Moreira – Fondevila – Manu Rodríguez (Mon, min: 67) – Quim Araujo (Mensha, min: 67); Borja Navarro. CELTA B (2): Óscar Santiago; Kevin – Goldar – De Amo – Samu; Borja Fernández – Borja Domínguez; Thaylor (Julio, min: 65) – Yelko (Javi Rey, min: 81) – Jordan (Fernán, min: 87); Borja Iglesias. Goles: 0 – 1, min: 12: Borja Iglesias. 0 – 2, min: 58: Thaylor. 1 – 2, min:86: Jimmy.

18 hours ago

19 hours ago

🗓️ 𝐏𝐋𝐀𝐍 𝐃𝐄 𝐓𝐑𝐀𝐁𝐀𝐋𝐋𝐎⚒️ Tralo gran esforzo de onte, os nosos regresan esta mañá ao traballo centrados no seguinte obxectivo, conseguir a vitoria ante o Real Oviedo Vetusta#VetustaCompos ... See MoreSee Less