Este fin de semana nuestros equipos del Fútbol Base disputaron ocho encuentros en los que destacan las contundentes victorias del Juvenil B y el Infantil, que sigue intratable:

Juvenil A:
SD Compostela 0-0 Racing de Ferrol (Liga Nacional Juvenil, jornada 8ª)

Compos: Lucas; Adrián Barrio, Luís, Baliño; Miguel, Santi, Álex, Juan; Darío y Javi. Suplentes: Falcón, Xabi, Iago, Lucas y Xandre

Buen punto el conseguido en uno de los campos más difíciles de la categoría. El encuentro no fue muy vistoso y los dos equipos sólo consiguieron crear peligro a balón parado. Cabe destacar el debut de una nueva promesa como es Lucas Rodríguez.

Juvenil B:
SD Compostela 5-1 Dubra (Primera Autonómica, jornada 9ª)

Compos: Sandro, Richi, Abel (Jesus), Darío, Juan Rial (Jorge Noya), Pablo Souto (Diego Prol), Xabi (Manu), Anton (Louzan), Cris, Alex Fariñas y Borja Miguez.

Goles: Borja Míguez (53 y 63), Alex Fariñas (62), Manu (85) y Jesús (89)

Partido duro contra un equipo físicamente muy fuerte, con jugadores de gran presencia y envergadura que dificultaron enormemente la circulación del Compos en la primera parte. A pesar de ello nuestro equipo dispuso de cuatro ocasiones muy claras, todas frustradas por el portero visitante. Por contra, el Dubra aprovechó su único tiro a puerta para adelantarse en el marcador. .

De nuevo, el Juvenil B tuvo que buscar la remontada en la segunda parte, algo que se está convirtiendo en habitual. El equipo buscó con más velocidad de balón y mayor profundidad en su juego la portería rival, lo que unido a un bajón físico del Dubra le permitió poner un parcial de 5 a 0 en el marcador y certificar una merecida victoria.

Mención especial para Richi, en su último partido con la camiseta blanquiazul, después de todo una vida defendiendo y sintiendo los colores.

Cadete A:
SD Compostela 2-1 Oroso (Liga Gallega, jornada 8ª)

Compos: Adrián, Iván, Carlos, Marcos, David, Paulo, Xandre, Anxo, Silva, Fran y Seijas. Suplentes: Brais, Marcos, Álvaro Parra, Guillén y Manel.

El Compostela, a sabiendas de la fortaleza de su rival planteó un partido dejándole la posesión de balón a su oponente y esperando para salir en rápidas contras. Fruto de esta estrategia llegó el primer gol de Fran tras una bonita acción por banda izquierda, quedándose solo delante del portero y resolviendo en el mano a mano.

La segunda parte discurrió de forma parecida, el rombo del centro del campo de nuestro equipo ahogaba los ataques del Oroso y nuestro portero Adrián actuó brillantemente abortando las ocasiones del rival.

Tras una recuperación de balón, Marcos asistió con un buen cambio de orientación para que Fran nuevamente aprovechase su velocidad y pusiera el 2-0 en el marcador.

En los minutos finales el Oroso, con nada que perder, se volcó con todo y fruto de sus acometidas logró marcar un gol.

Cadete B:
SD Compostela 0-5 Bertamiráns (Segunda Autonómica, jornada 6ª)

Compos: Gago – Iago, Antelo, Carlos, Alvaro – Lois Docampo, Daniel, Pedro, David – Adrian, Liste Suplentes: Santi, Denis, Joselu, Brais, Goyos.

El Compostela plantó cara al líder, pese a la diferencia final en el marcador. El equipo comenzó el partido bien posicionado, presionando al Bertamiráns arriba, intentando recuperar el balón y finalizar con velocidad. Fruto de este trabajo tendría dos buenas ocasiones que nuestros canteranos no lograron finalizar. En una jugada aislada antes del descanso, el Bertamirans se ponía por delante en el marcador.

El equipo no se descompuso y salió en la segunda parte con la misma idea. A los 10′ Liste en una gran jugada envió el balón al larguero y en la continuación de la jugada el Bertamiráns hizo el 0-2 a la contra.

A partir de ahí, el equipo se fue más arriba buscando el empate, dejando más espacios en zona defensiva que fueron muy bien aprovechados por el equipo rival, aumentando la diferencia a 5 goles.

Infantil:
SD Compostela 10-0 La Salle (Segunda Autonómica, jornada 9ª)

Compos: Adrian. Andres-Alex-Diego-Marcos. Marta-Manel-David-Raul-Pedro. Celes.
Suplentes: Maria. Nach. Koke. Juan. Rodri.

Partido sin complicaciones para el Infantil, que dominó el partido de inicio a fin. El marcador final de 10-0 así lo demuestra. Al descanso un claro 7-0 goles de Celes (2), Manel (2), David, Pedro y Raul reflejaba la superioridad de la SD sin concederle ninguna ocasión al rival.
En la segunda parte Juan, Nach y nuevamente Pedro marcarían para poner el resultado final. Los visitantes dispondrían de alguna oportunidad para marcar por medio de jugadas individuales de su delantero, que no pudo concretar ninguna.

Alevín A:
Negreira 0-0 SD Compostela (Primera Autonómica, jornada 5ª)

Compos: Hugo, Fede, Martín, Rubén, Anxo, Yago, Jaime, David. Suplentes: Naiden, Rodrigo

Partido muy serio de nuestros canteranos, que apenas concedieron ocasiones y llegaron con mucho peligro al área rival. Sólo la falta de acierto en los metros finales impidió que la SD se llevase la victoria.

Alevín B:
Victoria 3-3 SD Compostela (Segunda Autonómica, jornada 5ª)

Compos: Martin, Jorge, Carlos, Adrián, Martin B, Jandro, Álvaro, Samu. Suplentes: Tomás, Ian.

Compos y Victoria disputaron un encuentro muy vistoso, con alternativas constantes en el marcador y que pudo caer de cualquier lado. Los locales empezaron mejor y se pusieron pronto con una ventaja de dos goles, pero Tomás y Samu la neutralizaron en una buena reacción de la SD.

El propio Samu pondría en ventaja al Compos, que acarició el triunfo hasta que, en los últimos minutos, los locales lograron empatar.

Bejamín B:
Conxo 7-0 SD Compostela (Segunda Autonómica, jornada 3ª)

Compos: Roi, Andres, Santi, Endika, Alejandro, Lucas, Raul, Laura. Suplentes Mateo, Nicole y Sheila.

Partido con cierta mejoría con respecto a los anteriores, aunque todavía con muchos errores en zona defensiva. El equipo aguantó bien el empate, pero un error defensivo y un gol en propia meta pusieron a nuestros canteranos por detrás en el marcador.

El Compos consiguió acercase a la portería rival gracias al buen entendimiento entre Lucas Endika y Alejandro, pero no fueron capaces de materializar ninguna ocasión. Roi volvió a estar seguro en la portería e incluso paró un penalti.
Este fin de semana os nosos equipos do Fútbol Base disputaron oito encontros nos que destacan as contundentes vitorias do Xuvenil B e o Infantil, que segue intratable:

Xuvenil A:
SD Compostela 0-0 Racing de Ferrol (Liga Nacional Xuvenil, Xornada 8ª)

Bo punto o conseguido nun dos campos máis difíciles da categoría. O encontro non foi moi vistoso e os dous equipos só conseguiron crear perigo a balón parado. Cabe destacar o debut dunha nova promesa como é Lucas Rodríguez.

Xuvenil B:
SD Compostela 5-1 Dubra (Primeira Autonómica, Xornada 9ª)

Partido duro contra un equipo fisicamente moi forte, con xogadores de gran presenza e envergadura que dificultaron enormemente a circulación do Compos na primeira parte. A pesar diso o noso equipo dispuxo de catro ocasións moi claras, todas frustradas polo porteiro visitante. Pola contra, o Dubra aproveitou o seu único tiro a porta para adiantarse no marcador. .

De novo, o Xuvenil B tivo que buscar a remontada na segunda parte, algo que se está a converter en habitual. O equipo buscou con máis velocidade de balón e maior profundidade no seu xogo a portería rival, o que unido a un baixón físico do Dubra lle permitiu poñer un parcial de 5 a 0 no marcador e certificar unha merecida vitoria.

Mención especial para Richi, no seu último partido coa camiseta branquiazul, despois de todo unha vida defendendo e sentindo as cores.

Cadete A:
SD Compostela 2-1 Oroso (Liga Galega, Xornada 8ª)

O Compostela, a sabendas da fortaleza do seu rival formulou un partido deixándolle a posesión de balón ao seu opoñente e esperando para saír en rápidas contras. Froito desta estratexia chegou o primeiro gol de Fran tras unha bonita acción por banda esquerda, quedando só diante do porteiro e resolvendo no man a man.

A segunda parte discorreu de forma parecida, o rombo do centro do campo do noso equipo afogaba os ataques do Oroso e o noso porteiro Adrián actuou brillantemente abortando as ocasións do rival.

Tras unha recuperación de balón, Marcos asistiu cun bo cambio de orientación para que Fran novamente aproveitase a súa velocidade e puxese o 2-0 no marcador.

Nos minutos finais o Oroso, con nada que perder, foi ó ataque con todo e froito das súas acometidas logrou marcar un gol.

Cadete B:
SD Compostela 0-5 Bertamiráns (Segunda Autonómica, xornada 6ª)

O Compostela plantoulle cara ao líder, malia a diferenza final no marcador. O equipo comezou o partido ben posicionado, presionando ó Bertamiráns arriba, intentando recuperar o balón e finalizar con velocidade. Froito deste traballo tivo dúas boas ocasións que os nosos canteiráns non lograron finalizar. Nunha xogada illada antes do descanso, o Bertamirans púxose por diante no marcador.

O equipo non se descompuxo e saíu na segunda parte coa mesma idea. Aos 10′ Liste nunha gran xogada enviou o balón ao longueiro e na continuación da xogada o Bertamiráns fixo o 0-2 á contra.

A partir de aí, o equipo foise máis arriba buscando o empate, deixando máis espazos en zona defensiva que foron moi ben aproveitados polo equipo rival, aumentando a diferenza a 5 goles.

Infantil:
SD Compostela 10-0 La Salle (Segunda Autonómica, xornada 9ª)

Partido sen complicacións para o Infantil, que dominou o partido de inicio a fin. O marcador final de 10-0 así o demostra. Ao descanso chegouse cun claro 7-0 con goles de Celes (2), Manel (2), David, Pedro e Raul, que reflectía a superioridade da SD sen concederlle ningunha ocasión o rival.

Na segunda parte Juan, Nach e novamente Pedro marcarían para poñer o resultado final. Os visitantes dispoñerían dalgunha oportunidade para marcar por medio de xogadas individuais do seu dianteiro, que non puido concretar ningunha.

Alevín A:
Negreira 0-0 SD Compostela (Primeira Autonómica, xornada 5ª)

Partido moi serio dos nosos canteiráns, que apenas concederon ocasións e chegaron con moito perigo á área rival. Só a falta de acerto nos metros finais impediu que a SD se levase a vitoria.

Alevín B:
Victoria 3-3 SD Compostela (Segunda Autonómica, xornada 5ª)

Compos e Victoria disputaron un encontro moi vistoso, con alternativas constantes no marcador e que puido caer de calquera lado. Os locais empezaron mellor e puxéronse pronto cunha vantaxe de dous goles, pero Tomás e Samu neutralizárona nunha boa reacción da SD.

O propio Samu poñería en vantaxe ao Compos, que acariciou o triunfo ata que, nos últimos minutos, os locais lograron empatar.

Bexamín B:
Conxo 7-0 SD Compostela (Segunda Autonómica, xornada 3ª)

Partido con certa melloría con respecto aos anteriores, aínda que aínda con moitos erros en zona defensiva. O equipo aguantou ben o empate, pero un erro defensivo e un gol en propia meta puxeron ós nosos canteiráns por detrás no marcador.

O Compos conseguiu achegarse á portería rival grazas ao bo entendemento entre Lucas Endika e Alejandro, pero non foron capaces de materializar ningunha ocasión. Roi volveu estar seguro debaixo dos paus e mesmo parou un penalti.

🗓️ 𝐏𝐋𝐀𝐍 𝐃𝐄 𝐓𝐑𝐀𝐁𝐀𝐋𝐋𝐎⚒️ Tralo gran esforzo de onte, os nosos regresan esta mañá ao traballo centrados no seguinte obxectivo, conseguir a vitoria ante o Real Oviedo Vetusta#VetustaCompos ... See MoreSee Less

🎙️ 𝐑𝐝𝐏 | Antón Permuy 🗣️ Valoración do técnico tralo empate contra o Pontevedra Club de Fútbol SAD no derbi disputado no Vero Boquete#compospontevedra ... See MoreSee Less

🔚 FINAALCOMPOS 🩵🤍2️⃣-2️⃣Pontevedra Club de Fútbol SAD ⚽️ Hugo Matos | David SotoUn punto para os nosos logo dun derbi moi equilibrado. Gran encontro dos nosos no Vero Boquete#compospontevedra ... See MoreSee Less

𝐃𝐄𝐒𝐂𝐀𝐍𝐒𝐎 ⏸COMPOS 🩵🤍2️⃣-1️⃣Pontevedra Club de Fútbol SAD ⚽️ Hugo Matos | David Soto👉 Gran primeira metade dos nosos que comezou e acabou da mellor maneira! A SEGUIR!!!!#compospontevedra ... See MoreSee Less