La SD Compostela cae derrotada ante el Atlético Astorga

8 de noviembre de 2014

ATLÉTICO ASTORGA (4): Javi; Llamazares (Uña, min.80)-Antonio-Víctor-Lago; Porfirio Puente-Rubén; Diego (Adrián, min.89)-David Bandera-Ivi Vales; Borjas Martín

SD COMPOSTELA (1): Ramón (Marqueta, min.39); Catú-Castiñeiras-Portela-Jimmy; Marcos Rodríguez; Mensha-Teles (Manu Moreira, min.72)-Fondevila-Quim Araujo; Borja Navarro (Jordan, min.46)

Goles: 1-0, min.21: David Bandera. 1-1, min.25: Quim Araujo. 2-1, min.32: Víctor. 3-1, min.70. David Bandera, de penalti. 4-1, min.93: Ivi Vales.

La SD Compostela no pudo sumar su quinta jornada seguida sin perder y vio rota su racha ante un Atlético Astorga muy serio y que tuvo la fortuna de marcar en momentos decisivos. Nuestro equipo no se sintió cómodo en La Eragudina en ningún momento y sus intentos de reacción fueron siempre castigados con un tanto en contra. El resultado final fue más abultado de lo que ambos conjuntos mostraron en el terreno de juego.

Los primeros minutos fueron de tanteo, sin que ninguno de los dos equipos pudiera imponer su juego y sin llegar con peligro al área rival. Todo eso cambió a partir del minuto 20, cuando Teles dispuso de la primera oportunidad con un remate que detuvo bien Javi.

No fallaría el Atlético Astorga, que gracias a un lanzamiento lejano de David Bandera consiguió adelantarse en el marcador. Nuestro equipo reaccionó rápido y cuatro minutos después logró empatar con un gran gol de Quim Araujo. El Mago controló la pelota en la frontal del área y con un zurdazo mandó el esférico al fondo de las redes.

El partido entró en una fase de ida y vuelta con buenas llegadas por ambos conjuntos, pero serían los locales los que acertaron de nuevo después de una buena jugada de Diego por la banda derecha y la llegada desde atrás de Víctor, que recogió el balón suelto dentro del área para poner de nuevo a su equipo en ventaja.

Iñaki Alonso retiró a Borja Navarro en el descanso y dio entrada a Jordan para continuar en la segunda parte la buena reacción de los últimos minutos de la primera. El interior aportó velocidad en la banda derecha, pero al Compos le siguió faltando profunidad para llegar con peligro al área rival.

Cuando mejor estaban los nuestros, una contra del Atlético Astorga terminó con un penalti cometido por Castiñeiras al tocar el balón con la mano dentro del área. El árbitro señaló el punto fatídico y David Bandera no desprovechó para marcar el tercero para los locales, el segundo para él.

El Compos trató de reaccionar con más empuje que fútbol y metió atrás al rival, pero no fue la tarde de los atacantes, con poca claridad en los últimos metros. Los de Iñaki Alonso tampoco estuvieron efectivos a balón parado, con varios saques de esquina que no pudieron aprovechar. En el descuento y con nuestro equipo volcado, Ivi Vales puso la puntilla con el cuarto gol.
A SD Compostela non puido sumar a súa quinta xornada seguida sen perder e viu rota a súa xeira ante un Atlético Astorga moi serio e que tivo a fortuna de marcar en momentos decisivos. O noso equipo non se sentiu cómodo en La Eragudina en ningún momento e os seus intentos de reacción foron sempre castigados cun tanto en contra. O resultado final foi máis avultado do que ambos os dous conxuntos mostraron no terreo de xogo.

Os primeiros minutos foron de tanteo, sen que ningún dos dous equipos puidese impoñer o seu xogo e sen chegar con perigo á área rival. Todo iso cambiou a partir do minuto 20, cando Teles dispuxo da primeira oportunidade cun remate que detivo ben Javi.

Non fallaría o Atlético Astorga, que grazas a un lanzamento afastado de David Bandera conseguiu adiantarse no marcador. O noso equipo reaccionou rápido e catro minutos despois logrou empatar cun gran gol de Quim Araujo. O Mago controlou a pelota na frontal da área e cun zurdazo mandou o esférico ao fondo das redes.

O partido entrou nunha fase de ida e volta con boas chegadas por ambos os dous conxuntos, pero serían os locais os que acertaron de novo despois dunha boa xogada de Diego pola banda dereita e a chegada dende atrás de Víctor, que recolleu o balón solto dentro da área para poñer de novo o seu equipo en vantaxe.

Iñaki Alonso retirou a Borja Navarro no descanso e deu entrada a Jordan para continuar na segunda parte a boa reacción dos últimos minutos da primeira. O interior achegou velocidade na banda dereita, pero ao Compos seguiulle faltando profunidad para chegar con perigo á área rival.

Cando mellor estaban os nosos, unha contra do Atlético Astorga rematou cun penalti cometido por Castiñeiras ao tocar o balón coa man dentro da área. O árbitro sinalou o punto fatídico e David Bandera non desprovechó para marcar o terceiro para os locais, o segundo para el.

O Compos tratou de reaccionar con máis pulo que fútbol e meteu atrás o rival, pero non foi a tarde dos atacantes, con pouca claridade nos últimos metros. Os de Iñaki Alonso tampouco estiveron efectivos a balón parado, con varios saques de esquina que non puideron aproveitar. No desconto e co noso equipo volcado, Ivi Vales puxo a puntilla co cuarto gol.

1 day ago

1 day ago

🗓️ 𝐏𝐋𝐀𝐍 𝐃𝐄 𝐓𝐑𝐀𝐁𝐀𝐋𝐋𝐎⚒️ Tralo gran esforzo de onte, os nosos regresan esta mañá ao traballo centrados no seguinte obxectivo, conseguir a vitoria ante o Real Oviedo Vetusta#VetustaCompos ... See MoreSee Less