Una SD Compostela muy superior golea al CD Tropezón

11 de abril de 2015

SD COMPOSTELA (4): Andoni; Fer-Nacho-Luis Alberto-Cote; Bustillo-Igor (Juan Carlos, min.69); Iñaki-Fresno-Estrada (Gallo, min.80); Vitaly (Cabrero, min.46)

CD TROPEZÓN (2): Ramón; Josu-Portela-Alcañiz-Jimmy; Marcos Rodríguez; Jordan (Lemos, min.59)-Teles-Fondevila-Quim Araujo (Manu Moreira, min.59); Yacine (Mensha, min.68)

Goles: 1-0, min.41: Jordan. 2-0, min.54: Portela. 3-0, min.58: Jimmy. 4-0, min.65: Manu Moreira. 4-1, min.73: Cote. 4-2, min.76: Cabrero.

Continúa la marcha victoriosa de la SD Compostela, que sigue mostrándose intratable en San Lázaro. Los de Iñaki Alonso no dieron opción a un Tropezón que aguantó en defensa hasta recibir el primer gol, pero que apenas tuvo presencia en ataque, con excepción de los últimos minutos, ya con el partido decidido, aprovechando la relajación local para maquillar el marcador.

El Compos salió a mandar desde el primer minuto, haciéndose con la posesión del balón y encerrando en su área a un Tropezón que apenas pisó campo rival. En los primeros minutos a los nuestros les costó llegar con claridad al área, de ahí que la primera ocasión llegase con un disparo lejano de Teles, que Andoni envió a córner con problemas.

El dominio fue aumentando y Quim Araujo dispuso de dos grandes ocasiones. La primera tras bajar un balón dentro del área, pero que no supo batir al meta rival disparando muy centrado. La segunda en una gran jugada entre Yacine y Fondevila, a la que el Mago llegó muy forzado y remató al lateral de la red.

El asedio de la SD tuvo premio en los minutos finales, no si algo de fortuna. Jordan recogió un balón fuera del área y disparó, el balón rebotó en un defensa y despistó a Andoni, que sólo pudo ver cómo se colaba en la portería. Jimmy estuvo a punto de aumentar la ventaja antes del descanso con una falta en la frontal, pero su gran golpeo se marchó ligeramente desviado.

El guión apenas cambió en la segunda parte, con dominio completo de nuestros jugadores. Fondevila tuvo la primera ocasión con un disparo lejano que envió a córner Andoni. De ese saque de esquina nació el segundo tanto. Jimmy se deshizo de varios contrarios en una gran jugada individual y metió un buencentro al segundo palo, en donde volvió a aparecer Portela, como ya hiciera en Zamora, para marcar de cabeza.

La sentencia no tardó en llegar y cuatro minutos después el propio Jimmy haría el tercero. El lateral se plantó en la frontal del área y su disparo se encontró con las manos blandas de Andoni, que no supo atajar el balón y acabó entrando mánsamente en la portería.

El Tropezón se estiró para intentar meterse de nuevo en el encuentro y el Compos aprovechó los espacios para hacer el cuarto. Lemos y Yacine montaron un gran contragolpe que culminó Manu Moreira batiendo a Andoni en el mano a mano.

Con el partido decidido, el Compos bajó la intensidad y el Tropezón aprovechó dos errores defensivos para maquillar el resultado. Pero el triunfo no pasó en apuros en ningún momento e incluso el marcador pudo ser más amplio, pero ni Lemos ni Mensha acertaron a marcar en dos cabezazos claros.

Continúa a marcha vitoriosa da SD Compostela, que segue mostrándose intratable en San Lázaro. Os de Iñaki Alonso non deron opción a un Tropezón que aguantou en defensa ata recibir o primeiro gol, pero que apenas tivo presenza en ataque, con excepción dos últimos minutos, xa co partido decidido, aproveitando a relaxación local para maquillar o marcador.

O Compos saíu a mandar dende o primeiro minuto, conseguindo a posesión do balón e encerrando na súa área a un Tropezón que apenas pisou campo rival. Nos primeiros minutos aos nosos custoulles chegar con claridade á área, de aí que a primeira ocasión chegase cun disparo lonxano de Teles, que Andoni enviou a córner con problemas.

O dominio foi aumentando e Quim Araujo dispuxo de dúas grandes ocasións. A primeira tras baixar un balón dentro da área, pero que non soubo bater ao meta rival disparando moi centrado. A segunda nunha gran xogada entre Yacine e Fondevila, á que o Mago chegou moi forzado, rematando ó lateral da rede.

O asedio da SD tivo premio nos minutos finais, non se algo de fortuna. Jordan recolleu un balón fóra da área e disparou, o balón rebotou nun defensa e despistou a Andoni, que só puido ver como se coaba na portería. Jimmy estuvo cerca de aumentar a vantaxe antes do descanso cunha falta na frontal, pero o seu gran golpeo marchou lixeiramente desviado.

O guión apenas cambiou na segunda parte, con dominio completo dos nosos xogadores. Fondevila tivo a primeira ocasión cun disparo lonxano que enviou a córner Andoni. Dese saque de esquina naceu o segundo tanto. Jimmy desfíxose de varios contrarios nunha gran xogada individual e meteu un bo centro ao segundo pau, onde volveu aparecer Portela, como xa fixese en Zamora, para marcar de cabeza.

A sentenza non tardou en chegar e catro minutos despois o propio Jimmy faría o terceiro. O lateral plantouse na frontal da área e o seu disparo encontrouse coas mans brandas de Andoni, que non soubo atallar o balón e acabou entrando mánsamente na portería.

O Tropezón estirouse para intentar meterse de novo no encontro e o Compos aproveitou os espazos para facer o cuarto. Lemos e Yacine montaron un gran contragolpe que culminou Manu Moreira batendo a Andoni no man a man.

Co partido decidido, o Compos baixou a intensidade e o Tropezón aproveitou dous erros defensivos para maquillar o resultado cos goles de Cote e Cabrero. Pero o triunfo non pasou apuros en ningún momento e mesmo o marcador puido ser máis amplo, pero nin Lemos nin Mensha acertaron a marcar en dúas cabezadas claras.

1 day ago

1 day ago

🗓️ 𝐏𝐋𝐀𝐍 𝐃𝐄 𝐓𝐑𝐀𝐁𝐀𝐋𝐋𝐎⚒️ Tralo gran esforzo de onte, os nosos regresan esta mañá ao traballo centrados no seguinte obxectivo, conseguir a vitoria ante o Real Oviedo Vetusta#VetustaCompos ... See MoreSee Less