El Compos termina la temporada con victoria y clasificación para la Copa del Rey

17 de mayo de 2015

SD COMPOSTELA (3): Ramón, Catú, Jimmy, Alcañiz, Portela, Marcos, Jordan (65′ Lemos), Manu Rodríguez, Yacine, Fondevila (85′ Manu Moreira), Quim (70′ Iván Pérez).

REAL AVILÉS (1): Alejandro, Fassani (45′ Jandro), Dani López, Berna, Álvaro Zazo (45′ Álex Arias), Pascual, Jairo, Geni, Ito, Gerardo, Omar (79′ Matteo).

Goles:1-0, min.5: Manu Rodríguez; 2-0, min. 74: Jimmy; 2-1, min 87 Ito; 3-1, min. 93: Yacine.

La SD Compostela ha puesto la guinda a un gran año con victoria en el último partido de la temporada, frente al Real Avilés C.F. que le permite asegurarse su participación en la Copa del Rey 15/16. Pese a no ser este un adversario cómodo, ya que el conjunto asturiano lo dio todo para conseguir asegurarse la permanencia, los goles de Manu Rodríguez, Jimmy y Yacine permitieron redondear con nota este fin de curso.

El encuentro empezó con la intensidad propia de un fin de temporada en el que ambos se jugaban mucho. El Avilés, su permanencia, y el Compos su posibilidad de participar en la Copa del Rey 15/16. Aunque el equipo asturiano dio su primer aviso en el primer minuto de partido con una acción a balón parado, muy pronto el Compos reaccionó con un gol de Manu Rodríguez con una vaselina desde fuera del área en los cinco primeros minutos.

El dominio del Compos en la primera parte fue claro, con varias ocasiones a cargo, de nuevo, de Manu Rodríguez que estuvo muy activo durante los primeros cuarenta y cinco minutos, que en todo momento buscaba un segundo gol. El contrataque del Avilés llegó pasados los primeros 30 minutos, con un remate de cabeza de Jairo que atajó Ramón y, al filo del descanso el peligro llegó con un disparo fuera del área de Dani López que, de nuevo rechazó el portero de la SD. Los astuarianos lo intentaron de nuevo en el mismo saque de esquina con disparo lejano de Pascual, que se fue fuera.

Tras el descanso, el Avilés comenzó dominando, tras la entrada de Jandro y Álex Arias para llevar a cabo un juego mucho más ofensivo. A partir del minuto 60 el Compos volvió a tomar las riendas del encuentro y en el 74, un disparo de jimmy desde dentro del área acabó en el fondo de la red.

Hubo oportunidades del equipo visitante, pero la más clara no llegó hasta los minutos finales a cargo de Ito, que materializó en el único gol de los asturianos. Los de Iñaki Alonso no tardaron en reaccionar y una sucesión de oportunidades de Lemos desembocó en el gol de Yacine que supuso el 3-1 definitivo.

Con esta victoria, y a pesar de que la clasificación para el playoff se escapó en el último momento de la temporada, el Compos logró finalmente cumplir su último objetivo despidiéndose por todo lo alto, con la vista puesta ya en la Copa del Rey 15/16. Ante una afición entregada en el campo de San Lázaro que animó durante todo el partido, la SD Compostela completa así una gran campaña en la que superaron los puntos cosechados en la anterior y se han consolidado la categoría de bronce del fútbol español.

A SD Compostela puxo a guinda a un gran ano con vitoria no último partido da tempada, fronte ao Real Avilés C.F. que lle permite asegurarse a súa participación na Copa do Rei 15/16. Malia non ser este un adversario cómodo, xa que o conxunto asturiano o deu todo para conseguir asegurarse a permanencia, os goles de Manu Rodríguez, Jimmy e Yacine permitiron redondear con nota este fin de curso.

O encontro empezou coa intensidade propia dun fin de tempada no que ambos os dous se xogaban moito. O Avilés, a súa permanencia, e o Compos a súa posibilidade de participar na Copa do Rei 15/16. Aínda que o equipo asturiano deu o seu primeiro aviso no primeiro minuto de partido cunha acción a balón parado, moi pronto o Compos reaccionou cun gol de Manu Rodríguez cunha vaselina dende fóra da área nos cinco primeiros minutos.

O dominio do Compos na primeira parte foi claro, con varias ocasións a cargo, de novo, de Manu Rodríguez que estivo moi activo durante os primeiros corenta e cinco minutos, que en todo momento buscaba un segundo gol. O contraataque do Avilés chegou pasados os primeiros 30 minutos, cun remate de cabeza de Jairo que atallou Ramón e, ao fío do descanso o perigo chegou cun disparo fóra da área de Dani López que, de novo rexeitou o porteiro da SD. Os asturianos intentárono de novo no mesmo saque de esquina con disparo afastado de Pascual, que se foi fóra.

Tras o descanso, o Avilés comezou dominando, tras a entrada de Jandro e Álex Arias para levar a cabo un xogo moito máis ofensivo. A partir do minuto 60 o Compos volveu tomar as rendas do encontro e no 74, un disparo de Jimmy dende dentro da área rematou no fondo da rede.

Houbo oportunidades do equipo visitante, pero a máis clara non chegou ata os minutos finais a cargo de Ito, que materializou no único gol dos asturianos. Os de Iñaki Alonso non tardaron en reaccionar e unha sucesión de oportunidades de Lemos desembocou no gol de Yacine que supuxo o 3-1 definitivo.

Con esta vitoria, e a pesar de que a clasificación para o playoff se escapou no último momento da tempada, o Compos logrou finalmente cumprir o seu último obxectivo despedíndose ao grande, coa vista posta xa na Copa do Rei 15/16. Ante unha afección entregada no campo de San Lázaro que animou durante todo o partido, a SD Compostela completa así unha gran campaña na que superaron os puntos obtidos na anterior e consolidáronse a categoría de bronce do fútbol español.

• COMPOSTELA- 0 LANGREO- 1

15 hours ago

⌚️ Abril comezará cun derbi para os nosos en terras viguesas ⚽️ X30🆚 CORUXO F.C. 🗓️ 07.04.24⏰ 12.00🏟️ O Vao#CoruxoCompos ... See MoreSee Less

1 day ago

🎙️ 𝐑𝐝𝐏 | Antón Permuy e Samu🗣️ O adestrador e capitán da SD Compostela analizaron o momento do equipo e o duelo ante o CD Guijuelo do domingo📸 Acompañounos Mónica Pereiro, da Clínica & akt, patrocinadora do encontro#ComposGuijuelo ... See MoreSee Less

🤝 Roque e Escoruela tiveron a pasada semana un encontro con 220 alumnos do CPI Colexio Nosa Señora do Rosario de Arzúa🩵🤍 Na visita, enmarcada nas actividades de promoción do deporte do noso patrocinador Proxecto Touro - Cobre San Rafael, entregaron invitacións para o duelo contra o CD Guijuelo e tiveron unha entretida charla cos cativos#composguijuelo ... See MoreSee Less

𝐏𝐀𝐑𝐓𝐄 𝐌É𝐃𝐈𝐂𝐎 👉 Euse foi operado onte da súa rotura do ligamento cruzado anterior do xeonllo dereito💪 Moito ánimo, Euse! Volverás máis forte, estamos seguros! Un día menos para volver! ... See MoreSee Less

Hoxe está de aniversario Juampa 🩵🤍🎂 Moitos parabéns! Oxalá que veña acompañado este domingo desa vitoria tan necesaria que todos estamos desexando! 🙌 ... See MoreSee Less