La SD Compostela remonta en Valladolid y se impone en un partido loco

14 de septiembre de 2014

VallaB
REAL VALLADOLID B (2): Dani; Carmona-Ramiro-Casado-Brian; Mario (Teto, min. 78)-Toni (Espinar, min. 65); Ángel-Javi Navas (Anuar, min. 52)-Jorge; Guille.

SD COMPOSTELA (3): Ramón; Catú-Alcañiz-Portela (Josu, min. 46) (Borja Navarro, min. 69)-Jimmy; Marcos Rodríguez-Manu Moreira-Teles-Fondevila (Manu Rodríguez, min. 61)-Jordan; Quim Araujo.

Goles: 1-0, min. 4: Javi Navas. 1-1, min. 61: Josu. 2-1, min. 64: Guille. 2-2, min. 66: Manu Rodríguez. 2-3, min.75: Borja Navarro.

La SD Compostela logró su segunda victoria de la temporada después de remontar un partido loco en el que mostró dos caras bien diferentes. Los de Iñaki Alonso pudieron irse al descanso con varios goles encajados, pero en el segundo tiempo reaccionaron para darle la vuelta al marcador con una gran actuación. Nuestro equipo rompe además el maleficio que lo perseguía lejos de San Lázaro y volvió a sumar los tres puntos fuera de casa después de 22 partidos y más de cuatro años sin hacerlo.

El Compos salió con la intención de dominar el balón y presionar arriba, pero el Valladolid B castigó el primer error en la circulación para adelantarse en el marcador. Javi Navas culminó un rápido contraataque batiendo sin problemas a Ramón. Los de Iñaki Alonso mantuvieron la misma intención de controlar el juego, pero le faltó profundidad y apenas pudo crear ocasiones claras. Solo un disparo de Marcos Rodríguez y un centro chut de Manu Moreira inquietaron al portero rival.

Por su parte, los locales dispusieron de varias ocaciones claras para ampliar la ventaja, sobre todo en las botas de Ángel, que perdonó el segundo tanto. Primero en un mano a mano tras una bonita combinación en el centro del campo y después mandando fuera un balón que le cayó muerto en el área pequeña. Los pucelanos incluso estrellaron un balón en el palo antes de irse al descanso.

El guión del encuentro cambió completamente en la segunda mitad. Nuestro equipo se fue al ataque sin contemplaciónes y tras un primer aviso de Manu Moreira, Josu consiguió empatar el encuentro después de una gran jugada colectiva en la que intervinieron Teles, Jordan y Quim Araujo antes de que el lateral fusilara a Dani para poner las tablas en el marcador.

A partir de ese momento el partido enloqueció y las defensas de ambos equipos cometieron errores que posibilitaron dos goles en un minuto. Primero, Guille aprovechó una falta de entendimiento en la zaga santiaguesa para volver a adelantar a los locales, pero nada más sacar de centro Manu Rodríguez volvió a equilibrar el encuentro tras una asistencia de Jordan, que le había robado la cartera a Casado dentro del área.

Pero el héroe del Compos fue Borja Navarro. El punta, que había sido duda durante la semana por unas molestias, entró por el lesionado Josu y solo necesitó cinco minutos para culminar la remontada santiaguesa. Fue en una jugada de estrategia, en la que Alcañiz tocó el balón en el segundo palo para que rematara Quim. El esférico salió rechazado y ahí estaba el asturiano para empujarla a gol.

En los últimos momentos la tensión aumentó y las interrupciones en el juego fueron continuas. El Compos tuvo varias ocasiones para sentenciar por medio de Manu Rodríguez, pero el marcador no volvió a moverse.
A SD Compostela logrou a súa segunda vitoria da tempada despois de remontar un partido tolo no que mostrou dúas caras ben distintas. Os de Iñaki Alonso puideron ir ó descanso con varios goles encaixados, pero no segundo tempo reaccionaron ben para darlle a volta ó marcador cunha gran actuación. O noso equipo rompe ademais o maleficio que o perseguía lonxe de San Lázaro e volveu a sumar os tres puntos fora da casa despois de 22 encontros e máis de catro antos sen facelo.

O Compos saíu coa intención de dominar o balón e presionar arriba, pero o Valladolid B castigou o primeiro erro na circulación para adiantarse no marcador. Javi Navas culminou un rápido contragolpe batindo sen problemas a Ramón. Os de Iñaki Alonso mantiveron a mesma intención de controlar o xogo, pero faltoulle profundidade e apenas crearon ocasións claras. Só un disparo de Marcos Rodríguez e un centro chut de Manu Moreira inquedaron ó porteiro rival.

Pola súa parte, os locais dispuxeron de varias ocasións claras para ampliar a vantaxa, sobre todo nas botas de Ángel, que perdoóu o segundo tanto. Primeiro nun man a man tras unha bonita combinación no centro do campo e despois mandando fora un balón que lle caeu morto na área pequena. Os puceláns incluso estrelaron un balón no pau antes de marchar ó descanso.

O guión do encontro cambiou completamente na segunda metade. O noso equipo foise ó ataque sen contemplacións e tras un primeiro aviso de Manu Moreira, Josu conseguiu empatar o encontro despois dunha gran xogada colectiva na que interviron Teles, Jordan e Quim Araujo, antes de que o lateral fusilara a Dani para poñer as táboas no marcador.

Dende ese momento o partido toleou e as defensas de ambos equipos cometeron erros que posibilitaron dous goles nun minuto. Primeiro, Guille aproveitou unha falta de entendemento na zaga santiaguesa para volver a adiantar ós locais, pero nada máis sacar de centro, Manu Rodríguez volveu equilibrar o encontro despois dunha asistencia de Jordan, que lle roubara a carteira a Casado dentro da área.

Pero o heroe do Compos foi Borja Navarro. O punta, que fora dúbida durante a semana por unhas molestias, entrou polo lesionado Josu e só necesitou cinco minutos para culminar a remontada santiaguesa. Foi nunha xogada de estratexia, na que Alcañiz tocou o balón no segundo pau para que rematara Quim. O esférico saíu rexeitado e aí estaba o asturiano para empurralo a gol.

Nos últimos momentos a tensión aumentou e as interrupcións no xogo foron continuas. O Compos tivo varias ocasións para sentenciar por medio de Manu Rodríguez, pero o marcador non volveu moverse.

• COMPOSTELA- 0 LANGREO- 1

1 day ago

⌚️ Abril comezará cun derbi para os nosos en terras viguesas ⚽️ X30🆚 CORUXO F.C. 🗓️ 07.04.24⏰ 12.00🏟️ O Vao#CoruxoCompos ... See MoreSee Less

🎙️ 𝐑𝐝𝐏 | Antón Permuy e Samu🗣️ O adestrador e capitán da SD Compostela analizaron o momento do equipo e o duelo ante o CD Guijuelo do domingo📸 Acompañounos Mónica Pereiro, da Clínica & akt, patrocinadora do encontro#ComposGuijuelo ... See MoreSee Less

🤝 Roque e Escoruela tiveron a pasada semana un encontro con 220 alumnos do CPI Colexio Nosa Señora do Rosario de Arzúa🩵🤍 Na visita, enmarcada nas actividades de promoción do deporte do noso patrocinador Proxecto Touro - Cobre San Rafael, entregaron invitacións para o duelo contra o CD Guijuelo e tiveron unha entretida charla cos cativos#composguijuelo ... See MoreSee Less

𝐏𝐀𝐑𝐓𝐄 𝐌É𝐃𝐈𝐂𝐎 👉 Euse foi operado onte da súa rotura do ligamento cruzado anterior do xeonllo dereito💪 Moito ánimo, Euse! Volverás máis forte, estamos seguros! Un día menos para volver! ... See MoreSee Less

Hoxe está de aniversario Juampa 🩵🤍🎂 Moitos parabéns! Oxalá que veña acompañado este domingo desa vitoria tan necesaria que todos estamos desexando! 🙌 ... See MoreSee Less