San Lázaro disfruta da primeira vitoria da tempada

29 de Agosto de 2016

DSC_0031 (1)

Santiago de Compostela, a 27 de Agosto de 2016.

Chegaba o Compos a San Lázaro con ganas de quitarse canto antes a goleada de Abegondo e remontar o voo e así o fixo, gañando por 3 goles a 1 ao Ribadumia.

Non foi fácil a tarefa, pero a situación si que se puxo de fronte rapidamente. A pouco de comezar o partido, Santi Gegunde adiantaba á SD cun gran disparo raso á cepa do poste, ante o que nada puido facer o meta Manu Táboas.

Foi o mellor que lle puido pasar ao Compos, marcar un gol rápido e verse por diante no marcador. Axudou a coller moral e a quitarse a posible presión, que puidesen ter, de encima. A diana foi a nota positiva dentro dunha primeira media hora de tenteo, no que destacaron as defensas sobre os ataques. A partir de aí e ata o descanso, o partido colleu outro aire.

O Ribadumia perdoou, ou máis ben Lucas salvou ao Compos. Primeiro aguantou perfectamente un intento de vaselina de Changui e despois atrapou, cunha gran estirada, un disparo raso de Fandiño pegado ao poste.

Os visitantes non aproveitaron as súas e a SD fíxollo pagar. Avisou cunha gran combinación entre Saro e Diego Rey, que acabou cun remate en semierro de Santi Gegunde; e á segunda, no 42, materializou.

De novo por banda dereita, entrou Samu ata liña de fondo e o seu pase da morte empuxouno á rede Santi Gegunde. Segundo tanto para a casaca do dianteiro, que comeza con bo pé a tempada.

A vantaxe de dous goles, que chegou nun minuto psicolóxico, deu maior acougo ao Compos e fíxolles irse ao descanso coa tranquilidade do traballo ben feito.

E á saída dos vesturarios, a sentenza. De novo no minuto 6, aínda que neste caso da segunda metade, poñía o terceiro no marcador. O gol chegou despois dunha longa posesión na que o balón circulou de banda a banda, terminando a xogada cunha magnífica asistencia de exterior de Cabrejo, para a entrada en ruptura de Diego Rey, que cruzou o balón no man a man con Manu Táboas.

Co terceiro chegaron os mellores minutos do equipo, uns instantes que destacou Yago Iglesias en rolda de prensa. Neses minutos chegaron varias ocasións que puideron traer o cuarto gol. As máis claras, dous fallos de Santi Gegunde, tras asistencias de Mitogo e Saro. Nunha mandouna ao lateral da rede e na outra enviou o balón rozando o poste, cando o porteiro xa estaba batido.

Os minutos de claro dominio desapareceron cos cambios. O partido perdeu ritmo e nesa tesitura o Ribadumia recortou distancias. Foi David Rodríguez, que entrara na segunda parte, o autor do gol da honra no 88.

3 a 1 e final. Gran resultado, tres puntos e xa chove menos en San Lázaro. Hoxe tocou gozar, esperemos cheguen máis tardes como esta ao longo da tempada e para a semana, contra o Céltiga, a manter esta boa liña mostrada.

• COMPOSTELA- 0 LANGREO- 1

19 hours ago

⌚️ Abril comezará cun derbi para os nosos en terras viguesas ⚽️ X30🆚 CORUXO F.C. 🗓️ 07.04.24⏰ 12.00🏟️ O Vao#CoruxoCompos ... See MoreSee Less

🎙️ 𝐑𝐝𝐏 | Antón Permuy e Samu🗣️ O adestrador e capitán da SD Compostela analizaron o momento do equipo e o duelo ante o CD Guijuelo do domingo📸 Acompañounos Mónica Pereiro, da Clínica & akt, patrocinadora do encontro#ComposGuijuelo ... See MoreSee Less

🤝 Roque e Escoruela tiveron a pasada semana un encontro con 220 alumnos do CPI Colexio Nosa Señora do Rosario de Arzúa🩵🤍 Na visita, enmarcada nas actividades de promoción do deporte do noso patrocinador Proxecto Touro - Cobre San Rafael, entregaron invitacións para o duelo contra o CD Guijuelo e tiveron unha entretida charla cos cativos#composguijuelo ... See MoreSee Less

𝐏𝐀𝐑𝐓𝐄 𝐌É𝐃𝐈𝐂𝐎 👉 Euse foi operado onte da súa rotura do ligamento cruzado anterior do xeonllo dereito💪 Moito ánimo, Euse! Volverás máis forte, estamos seguros! Un día menos para volver! ... See MoreSee Less

Hoxe está de aniversario Juampa 🩵🤍🎂 Moitos parabéns! Oxalá que veña acompañado este domingo desa vitoria tan necesaria que todos estamos desexando! 🙌 ... See MoreSee Less