Mitogo, en una ocasión de la primera parte. Foto: Amadeo Rey.
Mitogo, nunha ocasión da primera parte. Foto: Amadeo Rey.
  • A maior ambición do Castro puido coa calidade dun Compos que baixou o seu nivel na segunda metade.

Santiago de Compostela, a 19 de Setembro de 2016.

Terminouse a xeira. A SD Compostela puxo fin a tres partidos partidos consecutivos sumando, despois de caer derrotados no Municipal, ante o Castro, por dous goles a un.

O conxunto de Yago Iglesias, a pesar de que se puxo por diante á media hora de xogo, viuse superado, sobre todo na segunda parte, por un equipo local, no que as ganas por derrotar a un equipo histórico superaron a maior calidade deste.

O Compos chegaba ao encontro coa bitola de ser o favorito, e así o mostrou na primeira media hora. 30 minutos nos que o balón foi compostelán e tamén as ocasións.

Primeiro foi Mitogo o que desaproveitou unha clara ocasión, que saíu rozando o poste, e despois Santi Gegunde mandou ao lateral da rede outra gran oportunidade.

E por fin, á terceira foi a vencida. Santi mandaba ao espazo un balón para Diego Rey, este centraba, e tras unha indecisión da defensa, Mitogol non marraba, anotando así o seu segundo gol da tempada.

Con todo, co gol branquiazul, o equipo desapareceu. Fíxolle moito dano, sobre todo, a rápida reacción local, xa que tres minutos despois do tanto de Mitogo, chegou o empate. Tras un barullo na área, Héctor mandaba o balón á rede, cun disparo que deu contra un defensa, despistando a Lucas, que non puido facer nada.

O gol deu ás aos locais, e pese que ata o descanso non houbo apenas achegamentos, na segunda, aos cinco minutos estrelaban un balón contra o poste, de novo tras un tiro de Héctor.

Reaccionou rapidamente Yago dando entrada a Martín e Tomás, pero a situación non variou, aínda que tiveron a súa cun remate de Make, que se foi arriba por pouco.

Premio ao dominio lucense, chegou o gol. Foi o dianteiro local Iván González o encargado de embocar un gran centro de Alvarito no minuto 72, para selar a segunda vitoria do Castro neste curso.

A pesar de que restaban vinte minutos por diante e que o Compos tentou ir a por todas coa entrada de Nogueira por Samu, o marcador xa non se moveu e os tres puntos quedaron na casa.

Derrota ante un rival que sae moi reforzado despois do encontro. Un revés que non debe afectar ó conxunto santiagués, que se mantén na metade de táboa, duodécimo, con sete puntos, a tres do cuarto posto do Rápido de Bouzas.

Para achegarse aos postos de playoff e retomar a senda do triunfo, o Compos verase as caras o fin de semana que vén ante o As Pontes, que aínda non coñece a vitoria no que vai de campaña. San Lázaro debe continuar sendo un fortín.

6 hours ago

🤝 Manu Barreiro visitou o pasado venres aos nenos e nenas do CEIP de Arzúa🩵🤍 Un encontro, enmarcado nas actividades de promoción do deporte e dos valores do noso patrocinador Proxecto Touro - Cobre San Rafael, no que puido compartir a súa experiencia no mundo do fútbol🙌 Unha gran visita, na que tamén entregou invitacións para o partidazo decisivo ante o Real Avilés Industrial C.F.#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

1 day ago

🩵🤍 UN DOMINGO PARA DALO TODO NO CAMPO E NA BANCADA🙌 Por cortesía do patrocinador, Galicia Calidade, cada abonado maior de 16 anos pode retirar unha INVITACIÓN (a partir de mañá) no Centro Comercial As Cancelasℹ️ A invitación pode recollerse, desde mañá martes e ata o sábado, das 10.30 ás 21.00 no Punto de Información🆚 Real Avilés Industrial C.F. 🗓️ 28.04.24⏰ 12.00🏟️ Estadio Vero Boquete🫂 𝐏𝐚𝐭𝐫𝐨𝐜𝐢𝐧𝐚 Galicia Calidade 🎟️ Entradas Online 👉 app.cluber.es/clubes/64770af75c3ab340920086/pagos/661f807a570bb914716190#composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

🗓️ 𝐏𝐋𝐀𝐍 𝐃𝐄 𝐓𝐑𝐀𝐁𝐀𝐋𝐋𝐎⚒️ Os nosos descansan hoxe para centrarse, dende mañá, no partido decisivo deste domingo contra o Real Avilés Industrial C.F.!💪 Un único obxectivo 👉GAÑAR #composrealavilésindustrial ... See MoreSee Less

💪 Vitoria necesaria e merecida para os nosos en Oviedo, 0️⃣-1️⃣👐 O tanto de @davidgrande9 permítelle ao Compos seguir loitando polo playoff📸 @realoviedo#VetustaCompos ... See MoreSee Less

💪 FINAAAAAAAAAALReal Oviedo Vetusta0⃣-1️⃣COMPOS 💛🖤⚽️ David Grande 💪 SÓ VALÍA GAÑAR E GAÑOUSE! PARTIDO MOI SERIO DOS NOSOS QUE SUMAN OS TRES PUNTOS CON TODO MERECEMENTO! 🙌 VOLVEMOS GAÑAR COMO VISITANTES!#VetustaCompos ... See MoreSee Less